Waarom maken mensen ransomware?

Ransomware

Wat is het verschil tussen ransomware en malware? Ransomware is een type malware dat de bestanden van een slachtoffer versleutelt en losgeld eist om ze te ontsleutelen. Malware daarentegen is een brede term die verwijst naar elk type kwaadaardige software, waaronder virussen, trojaanse paarden, wormen en spyware. Hoewel ransomware een specifiek type malware is, wordt alle ransomware als malware beschouwd.

Ransomware

Gijzelsoftware

Statistieken over ransomware

  1. Ransomware is een soort malware die de bestanden van een slachtoffer versleutelt en losgeld eist om ze te ontsleutelen.
  2. Ransomware-aanvallen zitten de laatste jaren in de lift, met een gerapporteerde toename van 300% in aanvallen van 2015 tot 2016.
  3. De gemiddelde losgeldbetaling die door ransomware-aanvallers wordt geëist, is $ 1.077, hoewel sommigen tot wel $ 30.000 hebben geëist.
  4. De meerderheid van de ransomware-aanvallen is gericht op bedrijven, in plaats van individuele consumenten.
  5. Ransomware wordt meestal verspreid via phishing-e-mails of kwaadaardige websites.
  6. Eens een systeem geïnfecteerd is met ransomware, kan het zeer moeilijk te verwijderen zijn zonder het losgeld te betalen.
  7. Ransomware kan een verwoestende impact hebben op een bedrijf, met als gevolg productiviteitsverlies, inkomstenderving en mogelijk zelfs gegevensverlies.

Ransomware

Ransomware is a type of malware that encrypts a victim's files and demands a ransom payment in order to decrypt them.

Aantal ransomware slachtoffers

Ransomware attacks stijgen de afgelopen jaren fors, er zijn rapporten waarbij er 300% stijging per jaar van het aantal aanvallen zijn sinds 2016.

Ransomware aanval

Hoeveel moet ik betalen voor het losgeld? Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat er veel factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Enkele factoren zijn: -Het bedrag dat de ontvoerders eisen - Uw financiële situatie - De veiligheid van de persoon die gevangen wordt gehouden - De waarschijnlijkheid dat het betalen van het losgeld daadwerkelijk zal leiden tot de vrijlating van de persoon Als de ontvoerders een grote som geld eisen die u zich niet kunt veroorloven, is het misschien niet de moeite waard om het losgeld te betalen.

Ransomware aanval

Versleutelde bestanden

Waar komt ransomware vandaan? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag aangezien ransomware afkomstig kan zijn van een verscheidenheid aan verschillende bronnen. Echter, enkele van de meest voorkomende manieren waarop ransomware op een computer terecht kan komen zijn via e-mailbijlagen, kwaadaardige websites en geïnfecteerde softwaredownloads. E-mailbijlagen zijn vaak de bron van ransomware-infecties, aangezien criminelen massaal e-mails versturen met bijlagen die de kwaadaardige code bevatten.

Versleutelde bestanden

Betalen van losgeld Bitcoin

Wat zijn enkele veel voorkomende ransomware stammen? Er zijn veel veel voorkomende ransomware-stammen, maar enkele van de meest voorkomende zijn: 1. Locky: Deze ransomware werd voor het eerst gezien in het begin van 2016 en is sindsdien een van de meest voorkomende stammen geworden. Het wordt meestal verspreid via phishing e-mails die een bijlage bevatten met een kwaadaardige macro. Eenmaal geopend, zal de macro de ransomware downloaden en installeren. Locky versleutelt vervolgens bestanden op de geïnfecteerde computer en voegt de extensie ".locky" toe aan de bestandsnaam.

Betalen van losgeld Bitcoin
Phishing
Phishing

Wat zijn de verschillende types van ransomware? Er zijn vele soorten ransomware, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Enkele van de meest voorkomende types van ransomware zijn: 1. Locky: Dit type ransomware versleutelt bestanden met behulp van een sterk AES-256 encryptie algoritme en eist dat er losgeld wordt betaald om de bestanden te ontsleutelen. Locky wordt vaak verspreid via phishing e-mails die een bijlage bevatten met kwaadaardige macro's.

Waarom maken mensen ransomware?
Slachtoffer ransomware

Hoe werkt ransomware? Ransomware is een type kwaadaardige software dat dreigt de gegevens van het slachtoffer openbaar te maken of de toegang ertoe permanent te blokkeren tenzij er losgeld wordt betaald. Ransomware verspreidt zich meestal via phishing-e-mails of door het onbewust bezoeken van een geïnfecteerde website. Zodra ransomware de bestanden van een slachtoffer heeft versleuteld, zal het een bericht tonen dat een betaling eist om de bestanden te ontsleutelen. Het bedrag van het losgeld is meestal in Bitcoin en is gebaseerd op de hoeveelheid versleutelde gegevens.

Slachtoffer ransomware

Ransomware is een type malware dat de bestanden van een slachtoffer versleutelt en losgeld eist om ze te ontsleutelen. Het is een groeiende bedreiging voor zowel bedrijven als particulieren, aangezien het voor cybercriminelen steeds gemakkelijker wordt om ransomware te maken en te verspreiden. Er zijn veel verschillende soorten ransomware, maar de meest voorkomende zijn Cryptolocker, Locky en SamSam. Cryptolocker is één van de meest bekende types van ransomware.