Een kleine sloop wordt beschouwd als gedeeltelijke sloop. Het is slechts één kamer of een klein gedeelte van het huis dat wordt gesloopt. Vaak is het nodig om een garage, of aanbouw, te slopen.


Het is gebruikelijk om interieurs te slopen om oude huizen te moderniseren en functioneler te maken. Hierbij wordt door een vakman bepaald welke muren en ramen kunnen worden afgebroken zonder de draagstructuur in gevaar te brengen.

afbraakwerken en sloopwerken eeklo


Overweeg of recycling mogelijk is wanneer u een oud huis wilt slopen en opnieuw wilt bouwen. Vaak zitten er in een ouder huis materialen die je kunt hergebruiken. Om ervoor te zorgen dat kostbare materialen niet verloren gaan, is het belangrijk om een oud huis te inspecteren voordat de sloopwerkzaamheden beginnen.

afbraakwerken en sloopwerken eeklo
afbraakwerken waregem

afbraakwerken waregem


Ten eerste krijgt u een lager BTW-tarief voor sloopwerkzaamheden. Voor particuliere woningen en voor gecombineerde sloop- en verbouwingsprojecten bedraagt het btw-tarief slechts 6%. Deze tarieven gelden niet voor alle gebieden van het land. Deze optie is slechts in 32 steden beschikbaar. De lijst van steden en andere informatie vindt u op financien.belgium.be.

aannemer afbraakwerkenGedeeltelijk gesloopte woningen worden vaak als klein beschouwd. Een kamer of een deel van een woning wordt niet gesloopt. Vaak gaat het dan om het slopen van een garage of een aanbouw.

afbraakwerken huis roeselare


Misschien heeft u een container gehuurd om uw sloop- en bouwafval in op te slaan. Deze zal dan meerdere malen geleegd moeten worden. Vergeet niet dat u elke keer moet betalen als de container van uw huis naar de stortplaats wordt gebracht. De prijs van uw eindafrekening gaat omhoog naarmate u de container vaker leegt.

eenheidsprijs afbraakwerken


Nadat de kleinere sloopwerkzaamheden zijn afgerond, kan het grondwerk beginnen. Grondwerk kan worden omschreven als een reeks van taken, waaronder het graven van een kelder, het uitgraven van een fundering voor grondwerk en het bouwrijp maken van de grond. Grondwerk is een essentiële stap in de bouw. Soms zijn voor grondwerk meerdere machines nodig. Hiervoor kunnen hogere prijzen worden gevraagd.