Bij het grootste deel van de grote sloopprojecten komen zware materialen aan de oppervlakte. Er is een belangrijk onderscheid tussen slopen en afbreken. Bij sloop wordt alles van het terrein verwijderd. Om met een renovatieproject te kunnen beginnen, moet het bouwwerk volledig worden afgebroken.


Als u kunt slopen en herbouwen, kunt u in aanmerking komen voor een Sloop- en Herbouwsubsidie. Dit is een eenmalige subsidie waarmee 7.500 euro kan worden betaald.

opleiding afbraakwerkenWat zijn de kosten voor sloopwerk? De prijs voor sloopwerk varieert sterk, afhankelijk van hoe het werk wordt uitgevoerd, hoeveel puin er wordt afgevoerd en welk formaat container u huurt. U bent geïnteresseerd in de prijzen van sloopwerk.

opleiding afbraakwerken
afbraakwerken dessel

afbraakwerken desselVergelijk het werk van verschillende aannemers in uw omgeving om er een te vinden die aan uw behoeften en budget voldoet.

tuin en afbraakwerken roeselare


Voor kleine sloopklussen is het meestal een prijs per vierkante meter. U kunt in dit geval ook berekenen hoe hoog de sloopkosten zullen zijn. Rekent de vakman een uurtarief voor sloopwerkzaamheden? Vraag om een schatting van de werkuren als u niet zeker bent.

afbraakwerken eekloBepaalde sloopwerken komen in aanmerking voor de overkoepelende renovatiebonus. Dit geldt bijvoorbeeld voor het slopen van dakconstructies of binnen- of buitenmuren. Afhankelijk van uw inkomen kan deze premie oplopen tot 20 à 30%. Meer informatie vindt u op vlaanderen.be

uurloon afbraakwerken roeselare


Vaak is het slopen van het interieur nodig om oude huizen nieuw leven in te blazen en een modernere, praktischere indeling te creëren. De vakman bepaalt welke muren, ramen of deuren kunnen worden verwijderd zonder de dragende structuur in gevaar te brengen.