In bepaalde Belgische steden betaalt u slechts 6% btw voor afbraakwerken. Het gaat onder meer om Antwerpen, Charleroi en Gent Oostende. Een overzicht van al deze steden vindt u op belgium.be


Werknemers die grondwerken en sloopwerken uitvoeren, lopen het risico aan asbest te worden blootgesteld. Hoewel asbest lange tijd op grote schaal in de bouw werd gebruikt, is het sinds 1998 verboden. Omdat het materiaal veroudert, komen er minuscule vezels vrij die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. U kunt asbest tegenkomen bij sloopwerkzaamheden. Het is niet uw verantwoordelijkheid om het asbest te verwijderen. Het is belangrijk om te onthouden dat asbest kan worden beschadigd en verweerd, waardoor de kans op het krijgen van kanker toeneemt. Het is aan te raden professionele hulp in te schakelen voor het verwijderen van asbest.

afbraakwerken en sloopwerken olsene


Wilt u de kosten van sloopwerken per m2 verlagen? Vergelijk en bespaar tot 40% op de sloopwerkkosten! Bespaar tot 40% door de vakman te kiezen die de beste prijs biedt.

afbraakwerken en sloopwerken olsene
grond en afbraakwerken

grond en afbraakwerken


Een aantal werkzaamheden bij sloop en verbouw komen in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief. Deze zijn wel gebonden aan bepaalde voorwaarden. Het verlaagde tarief geldt niet voor particuliere woningen. Verder mag u niet meer dan één woning slopen en verbouwen. Ook is het verlaagde tarief alleen beschikbaar in 32 Belgische steden. Het is ook van toepassing in Brussel, Gent, Luik en Antwerpen. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën vindt u meer informatie over de voorwaarden van het verlaagde btw-tarief en de steden waar ze van toepassing zijn. Voor grondwerken geldt het 21%-tarief.

afbraakwerken antwerpen


U wilt de betonvloer uit uw garage laten verwijderen en een nieuw raam in de gevel laten plaatsen. Het netwerk van sloopbedrijven in Roeselare helpt u graag verder. Grondwerkers doen meer dan alleen vloeren verwijderen. Zij slopen ook badkamers, en zelfs strippen gebouwen. Dit zijn de meest voorkomende klussen voor sloopbedrijven.

aannemers afbraakwerken west vlaanderen roeselareAls u gaat bouwen, verbouwen of renoveren, is de kans groot dat u te maken krijgt met sloopwerkzaamheden. Wat komt er kijken bij sloopwerken? Hoe ziet men het verschil tussen de verschillende soorten sloopwerk? Wat zijn de kosten van sloopwerk? Dit artikel geeft antwoord op deze en vele andere vragen.

afbraakwerken erpe mere


Denk aan oude vloeren en houten deuren. Vaak kunnen zelfs oude kabels en stalen buizen worden hergebruikt. Er zijn kosten voor u om de oude materialen te laten verwijderen door een sloopbedrijf.