afbraakwerken en sloopwerken oost-vlaanderen

afbraakwerken en sloopwerken gent
In de meeste gevallen moet u voor sloopwerkzaamheden een vergunning aanvragen bij de afdeling vergunningen. U kunt elk gebouw zonder vergunning slopen als het niet gebouwd is of niet voldoet aan de inventaris. Het mag niet groter zijn dan 100 m2 en het mag geen historische of esthetische waarde hebben.


U kunt een lager btw-tarief krijgen voor sloopwerk. Als het werk wordt uitgevoerd voor een privéwoning of als zowel de sloop als de herbouw in één project worden voltooid, betaalt u slechts 6%. Deze tarieven zijn niet in het hele land van toepassing. Deze optie is beschikbaar in 32 steden. De lijst van steden en andere informatie vindt u op financien.belgium.be.

afbraakwerken deinze


Het is belangrijk dat u weet dat de sloopprijzen per bedrijf verschillen. Elke aannemer bepaalt zijn eigen tarieven! Door verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken, is het eenvoudig om de voordeligste vakman te vinden. Het is verstandig om in bepaalde gevallen, zoals het slopen van een woning, een all-in prijs af te spreken. Voor grote werkzaamheden spreken vakmannen alleen een all-in prijs af. Zo weet u vooraf precies wat de kosten zijn voor het slopen van uw huis.

afbraakwerken deinze
afbraakwerken evergem

afbraakwerken evergem


Grond egaliseren is het proces van het egaliseren van de ondergrond. Een vlakke ondergrond is nodig voor het bestraten van uw oprit of terras en voor het storten van betonvloeren. Roeselare professionals kunnen het terrein egaliseren. Deze vakman heeft ruime ervaring en kan speciaal gereedschap gebruiken om het terrein te egaliseren. Het is mogelijk om elk oppervlak van klein tot groot te egaliseren. Gaat het om een woning uit Roeselare die recent gebouwd is? Egaliseer dan het omliggende terrein. Dit zal het gemakkelijker maken om uw oprit en terras te verharden, en om de tuin te plannen.

afbraakwerken essen
De omvang en de aard van de werkzaamheden zijn bepalend voor de kosten van het slopen. Er zijn ook andere factoren, zoals de mogelijkheid om een container te huren of uw bouw- en sloopmaterialen te laten afvoeren door een professioneel bedrijf.

afbraakwerken evergemEr is ook een overkoepelende renovatiesubsidie beschikbaar. Als het niet lukt om bestaande draagvloeren en binnenmuren te slopen, kan de subsidie oplopen tot 20% à 30% van uw investering.

prijzen afbraakwerken roeselare

U zult hoogstwaarschijnlijk een vergunning moeten aanvragen om uw sloopwerkzaamheden uit te voeren. Een vergunning is niet nodig om een gebouw te slopen als het zonder gebouwd is of als het NIET bestaat volgens de inventarissen van het architectonisch erfgoed. U mag niet meer dan 100 m2 slopen en het gebouw mag geen historische of esthetische waarde hebben.