Woont u niet in deze steden. Dan hoeft u slechts 21% btw te betalen op sloopwerken. In dat geval komt u misschien in aanmerking voor de afbraak- of heropbouwpremie. De premie is namelijk alleen van toepassing op plaatsen waar geen btw-verlaging geldt.


Bent u benieuwd naar de kosten van sloopwerkzaamheden? Deze prijs varieert sterk en is afhankelijk van het soort werk dat wordt uitgevoerd, de hoeveelheid puin die vrijkomt en de grootte en locatie van de container die u huurt. Wilt u weten wat de kosten van sloopwerk ongeveer zijn?

afbraakwerken en sloopwerken hansbeke

Asbest kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom mag asbest niet door u of zonder vergunning worden verwijderd. Wilt u asbesthoudende golfplaten of buizen verwijderen? Omdat er minder risico's voor uw gezondheid zijn, kunt u het zelf doen.

afbraakwerken en sloopwerken hansbeke
afbraakwerken eeklo

afbraakwerken eeklo

De meeste aannemers en deskundigen rekenen per klus. Sommige werken zijn gecompliceerder dan andere, en dus rekenen ze minder aan. De oppervlakte van het te slopen perceel zal ook een invloed hebben op de kosten. De grootte van het eigendom zal de prijs bepalen.

afbraakwerken en sloopwerken


Veel renovaties beginnen met slopen en slopen, vooral bij kleine of grote verbouwingen. De oude delen van de woning worden verwijderd of met de grond gelijk gemaakt.

afbraakwerken beringenBent u geen inwoner van één van deze steden of gemeenten? Dan moet u 21% btw betalen voor de sloopwerken. U kunt in dat geval in aanmerking komen voor de afbraak- en heropbouwpremie. Deze is alleen beschikbaar in gebieden waar het btw-tarief niet verlaagd is.

afbraakwerken en sloopwerken tielt


Voor de meeste sloopwerkzaamheden heeft u een vergunning nodig. Een vergunning is nodig als het uiterlijk van het huis zal veranderen. Er zijn enkele uitzonderingen. De vuistregel is dat slopen alleen zonder vergunning is toegestaan als de aanbouw is toegestaan. Maar dit is niet de enige uitzondering.